2017-09-04
18:39:00

Dag 1 avklarad

Vägen dit gick kanon, spöregnade en hel del och var mycket ombyggnadtioner längst vägarna (dom bygger massor här i centrala Örebro just nu). Parkering var lätt att få osv. Handledaren är suverän, hon är jätte social, full med kunskap, trevlig och det märks att hon brinner för sitt jobb. Jag ska skriva en dagbok varje dag med vad jag har lärt mig och i den tar jag upp:
 
- Arkivering av journaler, att det är till landstings arkivet det ska till och att det är efter 5 år. Man åker dit personligen och lämnar.

- Att en pedagogisk lunch kan ge så mycket, man både ser och hör mer än vad man tror.

- Det är levande vaccin som MPR som är den "mer riskfyllda" att ge, det är då det är extra viktigt med adrenalin sprutan. 

- Alla skolor arbetar utifrån årshjul och metodbok, oavsett fristående eller kommunal skola. 
 
- Det är bra att ha en arbetspärm med varje årskull där det finns klasslistor utdragna och med rubriker på vad som ska göras samt "bocka av" system på vad som gjorts i det olika leden. Ex MPR vaccination som överrubrik. Underrubriken ska då vara "Skicka ut medgivande och information", "göra ordinationer", "boka in tid/datum med läkaren pga att 4 ögon behövs", Vaccinera och vilket dosnummer, osv. 
 
- Hur man scannar in dokument i journalen. Flik: Dokumentation och sen Administrativt, tryck scanna.
 
Vad har annars hänt idag... Jo jag har vissa mål som ska uppnås och att ett av dom är att jag ska hålla i en  undervisning om valfritt ämne för en klass. Skolsköterskan meddelade då att hon ligger efter med en undervisning och att jag kunde få ta den. Ja svarade jag snabbt för att då får jag det målet avklarat. Ämnet var mens för flickorna i årskull 5. Hur ser det ut, hur luktar det, när kommer mensen, ser den lika ut för alla, hur ser skydden ut vid mens och hur används dom samt vad bör man tänka på vad användning av skydden, vardagsproblem som dusch vid gymnastiken och hur man kan lösa det för att det ska vara så bekvämt som möjligt, osv. Sen har jag upptäckt vilken otroligt bra skola det är. Det finns redan nu så mycket och säga om den som jag bara älskar. Sånt engagemang! Lärarna kommer till skolsköterskan för att bolla tankar om oro (dvs sammarbetet som finns), barn hjälps åt att torka rent i matsalen de kallades "matsals vakt" och man gjorde det i par, två och två. På rullande schema så alla i alla årskullar hjälps åt. Som tack fick dom en glasstrut efteråt och får lära sig om att hjälpas åt, att oavsett ålder , genus eller liknande så ska alla göra det, noggranhet och hjälpsamhet ger belöningar osv. En annan sak jag tyckte var så fint var att skolan köpt in en robbot (googla barncancerfonden robbot) så kommer ni förstå ni som är intresserade av att veta om detta. Skolan gör verkligen så mycket för eleverna, hade jag haft barn hade jag så satt dom i den skolan!
Är verkligen super nöjd med både skolan och handledaren. Vi pratade även om att jag ska gå fredagar också för att bli klar med praktiken snabbare (önskemål från min sida), och det gick att lösa. Så istället för 6 veckors praktik fick jag tack vare fredagarna ner det till 5 veckor. Vilket gör att jag kan fokusera mer på uppgifter till skolan sen samt jobb inom bemanningen. 
 
 
Kastar in en bild från kafferasten på förmiddagen. 
 
 
 
Jag ska dessutom föresten få gå med en annan skolsköterska också, en kollega på högstadiet för att få se hur den verksamheten fungerar med lite äldre barn. Vilket gör mig väldigt glad för då får jag verkligen se hur allt fungerar från förskola-årskull 9. Samt att jag då själv jobbar med barn med speciellt behov av utökat stöd. Då är det "bara" gymnasiet kvar att testa på sen. Så det är kanon att jag fått se och kommer få hinna se och lära mig så mycket innan jag fattar beslut över vad jag ska stationera mig själv sen på min skola nr.2 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: