2017-10-30
11:59:53

Me and I in a FARYTALE

 
Tänkte visa alla inlägg från utflykten igår. Men hann inte med det igår då vi fick över två vänner på en härlig trerätters middag. Blev smörstekt bröd med skagenröra till förrätt. Oxfile, rostad vitlökssås och hasselbackspotatis till huvudrätt och sen kaffe och chokladpraliner till efterrätt. 
 
Men igår då. Jag har tyvärr inte hunnit föra över bilder från systemkameran så ni får bilderna jag tog med mobilen. 
Vi började med att besöka en övergiven mack
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter det på väg tillbaka till bilen så gick skymtades ett hus i skogen som såg väldigt gammalt ut. Så efter mycket om och med i snorig terräng kom vi fram till detta bortglömda hus som fallit offer för naturen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter det åkte vi vidare. Vi besökte bland annat en grund från en gammal dockfabrik men dom bilderna är på systemkameran tyvärr. Men det var bara en massa stengrund. 
Så ni missar inte det bästa. 
Efter det besökte vi ett ställe där en gammal och ödegiven villa skulle stå, men den hade dom rivit tyvärr. Så vi for vidare till även ett gammal slakthus där det tydligen ska ha runnit blod på väggen från övervåningen där djuren hängdes upp efter slakt men det huset var upprustat och lika så ett gammalt hus nere vid en å. Så inga bilder där. Men vi avslutade med guldkornet på topp då vi besökte ett gammalt tivoli/nöjespark som bara blivit lämnat. 
Jag var som ett barn, jag klättrade överallt och ingenstans (det har lederna fått stryk för idag kan jag meddela).
 
 
Vi började med att se den lilla vagnen som de anställda på tivolit har använt som lunch- och ombytes rum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter det gick vi förbi en lastbil som varit en grund och ställning för någon karusell med någon arm av något slag. Proppskåpen var helt utdragna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vidare gick vi och hittade det gamla radiobilarna. Dom kommer nog aldrig mer åka en meter. Och upp dit på lastbilen skulle jag för att klättra och få till bilder framifrån på radiobilarna samt på deras säten. Gamla klistermarken för att göra reklam för ciggaretter. Då kändes det verkligen gammalt. Tänk er idag om något tivoli skulle sätta på klistermärken för det på ett ställe där mycket barn vistas, de hade nästan blivit dagens snackis och hamnat på första sidan. Ni kommer se det på den röda radiobilen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter radiobilarna hittade vi ett litet förråd där gamla tavlor från bakgrunden på ni vet sånadär små stånd exempelvis som säldjer lotter, eller har dragningar från hjul osv, dom träskivorna hittade vi men det gick tyvärr inte att ta bild på dom. Man såg att det var sådana men på en bild hade det varit som vilket plank som helst. 
 
Men vi hittade den gamla biljettkiosken, ett lyckohjul, en såndär maskin ni vet som man slår på med en klubba så åker en pil upp och så lyser lamporna på sidan beroende på hur stark du var, samt en till "testa din styrka" men en sån där det i normala fall hänger en säck nerfrån som man ska slå på. Allt det hittade vi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick vi vidare runt området och hittade då en ingång till en lada.
 
 
 
 
 
Där inne kan jag meddela att det fanns ordentliga guldkorn. Allt från gamla entrébiljetter till show biljetter. Bingo lotter, vanliga lotter, "gissa vikten på grisen" lotter (här tänkte jag på filmen babe man såg på när man var liten, hur vanligt det var med såna tävlingar på marknade och tivolin förr). Vi hittade oöppnade lotter, nitlotter, jackpott lotter som tydligen stavades Jack pot förr haha. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hittade även en jätte gammal mjäll schampo flaska, det var annat förr till skillnad från head and schoulders (eller vad heter det där schampot som brukar vara på reklam?)
 
 
 
 
 
Vi hittade också en jätte gammal saft flaska från märket BOB. Det var till och med i glas. Vilket inte har funnits på min tid vad jag kan minnas iallafall. Men vi försökte se om vi hittade något bäst före datum men etiketten var söndersliten tyvärr. 
 
 
 
 
Gamla skor hittades också, det lär nog inte vara någon som går i dom något mer...
 
 
 
 
 
 
 
 
En annan väldigt häftig sak var att det låg gamla tidningar där. Och då pratar vi gamla verkligen. Dom var från en söndag, den 27:e april 1980 av Expressen. Tydligen var det några hemliga agenter som jagades i USA som var snackisen för den dagen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyckan som sedan infann sig när vi såg O:et från TIVOLI 
 
 
 
 
 
 
 
Det fanns även en trappa upp där men så vågade skulle vi inte vara att gå upp för den, för det fanns nämligen ingen våning sen, var bara några plankor för huset hade rasat in. 
 
 
 
 
 
Här har ni huset från utsidan så kanske ni förstår. Ni ser även till vänster på bilden ovan med trappan att väggen är borta och det bara är ett berg med plank och tegelstenar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var det från vår utflykt. Sen skulle vi åka till det kända "lyckliga gatan" där det en gång i tiden bott en massa människor men allting är bara öde nu. Ett helt kvarter med tomma hus där gardiner fortfarande sitter uppe. TYVÄRR när vi skulle googla fram hur vi ska hitta dit, så kom det upp en artikel om att dom rev allt där den 29/9-2017. Så typsikt. Dvs precis 4 veckor innan vi ville dit (igår). Sen hittade jag ett inslag där man såg hur dom rev allt samt en privat person som varit där efteråt i hopp om att något hus står kvar men det var bara träplankor kvar tydligen, så dit åkte vi inte. 
 
 
Någon helg ska vi ta och bila till Motala och åka runt där och besöka platser. Finns bland annat mentalsjukhus och gruvor där som jag fått tips om. 
 
Ni vet mina album för varje år som går, dvs mina årsalbum. Jag tror 2017 kommer bli en ordentlig utmaning kring hur jag ska få plats med alla bilder i ett album.