2017-06-18
12:32:53

Titanic

De var en helt fantastisk utställning. 

Vissa föremål som var från Titanic och vissa från systerbåten. Historier som berättades via mp3 spelare. 

Här kommer lite bilder och lite information.

Först "gick vi ombord på Titanic". 
Och innan de var de biljettköp.

Lite intressant fakta så där i början.Lite föremål från Titanic som har lyckats räddats. Sen lite bilder från "rose" för er som sett filmen, dvs huvudpersonen. Kate som hon egentligen heter, hade som sagt ingen fästman som hon fick halsbandet av och sedan kastade ombord. Hon och sin pojkvän gick på Titanic under falska namn då deras kärlek inte gillades. På kryssningen blir Kate gravid. Och pojkvännen ger henne halsbandet som en kärlekssymbol .

Kate hamnar inte alla i vattnet med pojkvännen som i filmen. Kate hamnar i en livbåt men inte han. Han går därför ner, tillsammans med Titanic. 9 månader efter kryssningen föder Kate en dotter. 


På tal om film. Minns ni scenen där två äldre, ett par, ligger i en säng och håller om varandra och försöker inte ens ta sig av båten? 
Dom fanns på riktigt. 


Isidor och Ida. Dom låg och sov men vaknade när redan första och nästan alla andra klassare fått livbåtar. Dom försöker komma på en andra klass livbåt men Isidor blir stoppad. Ida vägrar då att gå ombord och skall ha sagt "vi har levt så länge tillsammans, dit du gå, går även jag". Sen tog dom varsin stol och satte sig på däck och gick under med Titanic.


Och ni vet slutscenen på Titanic där "rose" får hjälp upp i en livbåt men "jack" har frusit ihjäl. 
Den historien finns, men den är tagen från ett annat par, nämligen dessa:Edvard och Gerda var gifta, och ingen av dom fick en båt. Så båda hoppar ner i vattnet och försöker simma till en livbåt. Edvard kommer upp i båten men inte Gerda. Skulle Gerda hoppat in i båten så skulle hela ha vält, så en annnan man på den båten håller i gerdas hand för att transporte henne ut från folkmassan i vattnet och se om de finns en annan båt hon kan gå upp på. 

Men hon fryser ihjäl. Så mannen släpper Gerdas hand och Gerda sjunker fort då kroppen är som is. 
Edvard dör kort där efter i livbåten för att även han är förfrusen. Senare hittades gerdas vigselring i livbåten, antagligen När mannan släppte gerdas hand. De var så överlevnaden från livbåten kunde återberättade vad som hade hänt med paret.


Här nedan ser ni en annan familj. De var en av få familjer där alla klarade sig. Skorna ni såg i början tillhörde den lilla flickan till vänster på bilden.

Sen tänkte jag bjuda på en bild på kaptenen också. Jag har fler bilder och historier men jag vill inte berättade för mycket om någon ska se utställningen. 


Den är sevärd helt enkelt och jag kan avsluta detta inlägg med lite information. 

- man kan lätt urskilja en orginalbild på Titanic eller om den är fejk genom att kolla på sista skorstenen. Kommer de rök från alla 4 är bilden fejk, kommer de bara rök från de tre första men inte sista så är Bilden orginal. Sista (4:e) skorstenen rykte aldrig.


- en 3:e klass biljett motsvarade 181kr 

- en första klass biljett i en av de två som fanns, dyraste sviterna i B vinkeln motsvarade 700 tusen svenska kronor. 

- alla musikerna på båten dog, precis som i filmen då dom spelade tills båten gick under helt. Låten som spelade hette "närmare Gud till dig" och de har återfunnits motböcker från den låten (orginal) från Titanic.Avslutar nu inlägget med minnestavlor.Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: