2014-08-30
16:25:00

BILD BOMB - TURKIET 2014

Vi kan börja med lite bilder på aran Alex som vi träffade på. Han brukade gå runt tillsammans med sin ägare på Atatürk gatan (stora gatan). Alex brukade ligga i händerna, sitta på huvudet, handen och axeln. För en person kostade det 10 lira att få hålla i honom på tre olika sätt och det motsvarar ca 30 svenska kronor.  
 
 
 
 
 
 
I den 42 gradiga värmen så var bad obligatoriskt varenda dag !
Det fanns en resturang bredvid vårt hotell och deras "egna grej" var att ha en pool. Så under tiden jag och mamma var sjuka och inte hade så mycket ork så brukade vi åtminstonde gå ner till den poolen och dricka en sprite eller så i poolen. (Jag blev ju sjuk tredje dagen och är sjuk än tyvärr)
 
 
 
Jag och Danne testade även på fiskspa som kostade 30 lira för oss båda vilket motsvarar ca 90 svenska kronor. 
Danne var den som var mest anti det från början men sen när vi väl stoppade i fötterna var det jag som skrattade och var osäker och kastade upp fötterna i mellan åt. 
Det kittlades så för**** när dom kom MELLAN tårna. 
Mamma vågade endast doppa något finger.
 
 
 
 
 


Sedan beslöt vi oss även för att besöka en hårfrissör då Dannes hår såg hemskt ut rent ut sagt och han har också alltid velat testa att besöka en riktig barber och fixat en gammeldags rakning med kniv osv. 
Klippning, rakning, styling, bränna bort öronhår (tydligen jätte vanligt i turkiet, ni vet det där pytte lilla fjunet på utsidan av öronen, jag hade inte ens tänkt på att det existerade innan), ansiktsmassage och fixa ögonbrynen gick på 70 lira, vilket motsvarar 210 svenska kronor. 
Första bilden är en förebild, bilderna i mellan är "under tiden bilder", och dom två sista är efterbilder och på frissören.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma var också lite vågad och klippte topparna, OCH rakade dit två hjärtan haha. Hon testade även på att få ögonbrynen noppade via den nya tråktekniken som börjat komma in till Sverige nu också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Danne fixade oss för att gå ut och äta en middag själva under resan och det var förlovningsmiddagen. Då hade Danne överaskat med att gå till ett av ställena vi hade druckit drinkar på tidigare som var fint, och frågat om dom kunde göra en finare dukning (tyvärr glömde vi ta bild på det tråkigt nog), sedan hade han beställt i förväg både förrätt och huvudrätt, efterätten hade han inte velat beställa om det skulle vara så att vi inte orkade, och mycket rätt, det fanns ingen plats för något sånt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikten från hotellrummet.
bilden med en resturang där ni ser en pool, var den jag beskrev innan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan var vi på Jeep Safari 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite av det vi köpte, allt är kopior. 
25 par strumpor åt danne, 14 par björn borg kalsonger, 3 tröjor och en tjocktröja till danne, jag köpte en halskedja i guld, jag köpte två par converse och danne ett par, jag fick en helt ny upsättning örhängen till att mina hål av mamma i present, osv.
 
 Vi köpte även förlovningsringarna på 14 karat guld
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och mamma gick på Massage, fick tyvärr bara en bild där och den tänkte jag tyvärr inte lägga ut..
Mamma fick en såndär "härlig" massage man förväntar sig att få, medans jag hade sagt att jag har ont i svanken så jag fick någon medicinsk massage. Vi gick två gånger jag och mamma men andra gången brast jag ut i gråt pga smärtan så det blev inge mer av det sen. 
Ett massage pass på 60 minuter kostar ca 300 svenska kronor om man valde det dyraste, bla medicinskt.
 
 
 
BILDBOMB på all mat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stället där jag och Danne drack några drinkar på. Sista kvällen innan vi skulle åka hem fick vi en present av dom, turkiskt äppel te och riktiga glas "koppar"
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Lite bilder på oss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sultan visade upp sig och mamma sa: Men Mercedés snälla hoppa upp på den där. Är du galen fick hon som svar, gör det du. Näe aldrig svara hon, upp nu på den jag betalar.
Och jag tänkte efter? Övervinna rädlsa och få roliga bilder eller vara tråkig och bara gå?!?!?
Ganska lätt val, (nu såhär i efterhand, men jisses vad jag skakade när jag kom ner därifrån).
90 svenska kronor kostade det, och jag fick lära mig att en kamel kan lätt bära 400 kg, för jag tyckte synd om den stackars kamelen som skulle gå och bära på mig men det ar tydligen det minsta bekymret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan tänkte jag bjuda på lite rolig prisinfo:

En öl kostar ca 21kr
En middag låg mellan ca 60-120kr så maten var inte billigare än i sverige
25 par strumpor kostade 60kr
En väska, iallafall dom två jag köpte kostade runt 300 kr
Glass kostade ca 2-9 kr
En halv liter flaska med vatten kostade 4 kr
14 par björn borg kalsonger kostade 90 kr
Båda klockorna jag och Danne köpte gick på 360 kr
Förlovningsringarna och en halskedja gick på 6,000kr (14 karat)
Tatuering (gjorde ingen av oss men vi frågade om pris) ett ord kostade ca 300 svenska kronor, = överpris.
Jeep safarit kostade 150kr/person sedan köpte vi en cd skiva med 1 timmes film och 2.000 bilder för 180svenska kronor.

Så kort och gott, resan var kanon, allt från kamel ridning på Sultan, till att hålla i aran Alex, testa fiskspa, äta god mat, sola, flyta runt på badmadrasser som vi köpte, kastas upp på stranden av starka och höga vågor, billig glass i stora lass, drinkar, massage (si sådär), förlovningen, osv så måste jag säga att resan har varit underbar.